Inloggen

Aanleverspecificaties

Voor je nieuwe AutoWebsite

Lever alle teksten en foto’s die nodig zijn voor jouw nieuwe website graag in één keer aan. Zet een heldere omschrijving bij de opgeslagen documenten, zodat wij precies weten waar het moet komen te staan op je nieuwe website. Zo hoeven wij geen extra tijd te besteden aan uitzoekwerk en hoeven we je niet onnodig veel vragen te stellen.

Op die manier kunnen we jouw nieuwe AutoWebsite heel snel opleveren!

Logo

Het logo van je bedrijf kun je aanleveren in een .EPS, .AI of .PDF-bestand. Heb je dit niet? Lever ons dan een digitale versie (.pdf) van je briefpapier of visitekaartje aan.

Heb je deze bestanden niet?
Stuur ons dan .jpg-bestand met een zo hoog mogelijke resolutie.
Dan proberen we het daarmee.

Let op
Een foto van het logo op bv. je bedrijfspand of het inscannen van briefpapier is helaas niet bruikbaar. 

Hoe kom je aan het juiste bestandsformaat van het logo?
Waarschijnlijk is het logo ontworpen door een reclamebureau of vormgever. Dit is ook vaak degene die het briefpapier of de gevelbekleding bij jullie verzorgt.
Neem contact met ze op en ze zullen je het bestand graag doorsturen.

Is het niet mogelijk om een digitale versie aan te leveren?
Neem dan contact met ons op. In goed overleg met jouw accountmanager kunnen wij het logo digitaliseren voor gebruik op de website.
Hiervoor zullen echter wel kosten in rekening worden gebracht.

 

Teksten

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je goede teksten op je nieuwe website krijgt.

  • We nemen bestaande teksten van je huidige website over
    Heb je al een (oude) website? Dan kunnen we de teksten en de menu’s overnemen van je bestaande website.
  • We plaatsen standaard teksten op je nieuwe website
    Heb je momenteel geen website? Dan kunnen we standaardteksten plaatsen op je website. Dit zijn teksten die voor elk autobedrijf toepasbaar zijn. Je kunt ze dan later zelf herschrijven, zodat ze beter bij jouw bedrijf passen. Unieke teksten scoren immers altijd hoger in Google.
  • Je levert ons nieuwe teksten aan
    Het beste is natuurlijk dat je ons nieuwe teksten aanlevert dit je zelf hebt geschreven of laten schrijven. Lever ze dan aan in één bestand, met een goede titel, tussenkopjes en onderverdeling in alinea’s. Zo weten wij precies op welke pagina van je website de teksten moeten komen.

Wanneer je nieuwe teksten aanlevert
Lever al je teksten aan in één Word-document (.doc) of Text-document (.txt).
Is dit niet mogelijk en lever je het in meerdere stappen aan? Zorg dan graag voor een heldere omschrijving van de verschillende bestanden. Denk er hierbij aan dat de tekstindeling overeenkomt met de gekozen menustructuur van de nieuwe website.
Jij kent jouw bedrijf het beste en wij weten niet waar je bepaalde teksten wilt hebben staan.

Wanneer je ook nieuwe foto’s aanlevert
Zet de foto’s ook in de tekstdocumenten bij de juiste stukken tekst, zodat wij weten welke foto bij welke tekst hoort.

De nieuwe foto’s dien je daarnaast ook los aan te leveren.
Hoe je dat doet, staat staat hieronder beschreven.

 

Afbeeldingen & Media

Het gekozen beeldmateriaal is zeer bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van je nieuwe website. Met name wanneer je gekozen hebt voor een ontwerp met hele grote foto’s of een slideshow. Daarom is het van belang dat wij in het bezit komen van goed beeldmateriaal.

Voor websites geldt over het algemeen dat een afbeelding van 1024 pixels breed voldoende is. Een vrij standaard afmeting is 1024×768 pixels. Heb je gekozen voor een ontwerp met een grote visual over de volle breedte, dan verzoeken we om hier een resolutie van 1920×1080 pixels aan te leveren, rekening houdend met grote (HD) breedbeeld monitoren van uw website bezoekers.

Foto’s welke worden gebruikt moeten worden bij de teksten (in de content van de site) mogen elke verhouding hebben, staand of liggend. (Landscape / Portrait).

Zou je zo vriendelijk willen zijn om de bestanden van een heldere benaming of begeleidend schrijven te voorzien? Dan weten wij op welke pagina’s we welke bestanden dienen toe te passen. Indien er geen instructies meegezonden zijn, plaatsen wij het naar eigen inzicht.

Afbeeldingen
Wanneer je ervoor kiest om zelf foto’s te maken, hou er dan rekening mee dat deze scherp en niet bewogen zijn en de juiste kleurbalans hebben.

Wanneer je foto’s gaat (of laat) maken van het bedrijfspand en/of showroom om te gebruiken in de visual of slideshow, let dan wel op de verhouding en uitsnede van de beschikbare ruimte op uw nieuwe website.
Voor visuals en slideshows adviseren wij liggende afbeeldingen te gebruiken, met het focus-punt in het (verticale) midden van de foto.

Afbeeldingen van de personeelsleden voor een smoelenboek / team-pagina dienen voldoende vrije ruimte rondom de medewerker te hebben zodat we hier een goede uitsnede van kunnen maken indien nodig.

Video’s
Videobestanden mogen maximaal 8MB groot zijn. Bij grotere bestanden adviseren wij om deze te uploaden op uw YouTube kanaal.

 

Gebruiksrechten
Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen om stockmateriaal te gebruiken. Er zijn diverse websites beschikbaar waar je dit kunt aanschaffen.

Autosoft kan géén verantwoordelijkheid dragen voor onrechtmatig gebruik van beeldmateriaal welke door jou worden aangeleverd.

Let op!
Wanneer je foto’s van Google gebruikt, kun je te maken met copyrights en gebruiksrechten.

Zorg er daarom voor dat je altijd rechten-vrije foto’s aanlevert of schriftelijke toestemming hebt van de fotograaf voor het gebruik hiervan.

 

Hoe aanleveren?

Hou er bij het aanleveren van documenten en media rekening mee dat je niet altijd al je bestanden als bijlage van een email kunt verzenden. Met name bij het aanleveren van beeldmateriaal zorgen de bijlages er voor dat de email soms teveel MB’s omvat, waardoor je email mogelijk niet ontvangen zal worden.

Bij het aanleveren van veel / grote bestanden, kun je het beste gebruik maken van www.wetransfer.com

Klantbeoordelingen

9,3 van 10

* enquêteresultaten 2020

Mag ik je verder helpen?

Gerben Bornebroek
+31 (0)53 428 00 98

Gerben Bornebroek

Powered by: Autosoft B.V. - © 2021 Autosoft - Disclaimer - Privacy - Sitemap